tirsdag 20. juli 2010

Malmøen: Et sommerparadis !

Utrolig fin havn og utrolig fint sted ! Her er svenskene i flertall, mend innslag av dansker, tyskere og nordmenn. Her finner vi ikke de fulle, støyende, brautende folkene i kjempe store nye båter. De fleste legger seg tidlig og står opp veldig tidlig. Mange seilet ut i 7-8-tiden i morges. Vi bestemte oss raskt for å bli liggende her en natt til (i stedet for å seile inn til dyreparken som ligger lengre inne i fjorden)

Et eldre ektepar i en Hallberg Rassey fra Blommenholm, var uheldige og fikk en fortøyning i propellen. Ingen i nærheten kunne hjlpe dem, "hamnkaptenen" ringte rundt for å finne hjelp. Dette orket jeg ikke å se på, og tilbød dem sporenstreks å fikse problemet for dem. Med hele gjestehavna som tilskuere, fridykket jeg ned og løsnet tauet fra propellen. Som takk fra båteierene fikk jeg en flaske rødvin i belønning. Hyggelig å kunne hjelpe folk og ende hyggeligere når det vanker en flaske vin som takk for hjelpen.

Koner og barn har tatt bussen (og deretter linjferja til fastlandet) for å besøke "Nordens ark".

Nå er det vasking, rydding og støvsuging av båten som står for tur. Bruno skal børstes og klørne klippes, og jeg skal sette på nye genoaskjøter som vi kjøpe i Strømstad (tauverket er mye billigere her enn i Norge..)

internettforbindelsen (via ICE er veldig dårlig, så foto vil bli lagt til når vi får bedre dekning)

2 kommentarer:

  1. Hei dere. Artig lesing... Camilla, ungene og jeg skal en uke til Malmøen fra lørdag. Var der også for 6 år siden og det var veldig hyggelig. God tur videre.... Hilsen Thomas

    SvarSlett
  2. Takk for det Thomas. Dere kan virkelig glede dere til den turen.

    SvarSlett