mandag 2. august 2010

Toftö/ Skärhamn; En nydelig dag på svenskekystenVi våknet til lett regn, men innen vi kom oss opp av køyene, var sola fremme i "Dödningehola". Det var kun oss og to andre båter som overnattet på dette stedet. De to andre svenske båtene dro tidlig avgårde. Skipsvraket som tidligere lå innerst inne i bukta er nå fjernet. (Vi må visst varsle NSSR om dette så de får byttet ut bildet i boka "Ferie og fritidshavner".) De to dykkerene ble litt skuffet da vraket var borte vekk, men det ble likevel morgenbad og avslappende timer på den svenske granitt, før vi forflyttet oss inn til Skärhamn for å handle.
Det var overraskende god plass inn i gjestehavna i Skärshavn. Dette henger nok sammen med at ferien nærmer seg slutten for både svensker og nordmenn. Det ene svenske paret som lå på Toftö i natt begynte ferien nå, og har tre uker foran seg. De opplyste at om 1-2 uker så vil det være god plass i absolutt alle gjestehavnene på både svensk og dansk side.
I Skärhamn lette vi etter antenne til vårt ICE D-50-modem, men fikk ikke tak i. Etter shopping satte vi kursen utover. Vi gikk for motor ut fra båtleia og heise seil da vi var utaskjærs. Nina fikk to makreller under dorging. Nå seiler vi i 5-6 knops fart nordover retning Smøgen (Saxe-Langöen) i vind på 4-5 m/sek fra SV. Måseskär ble passert for en time siden. Vi har det kjempefint utpå her... Utrolig behagelig seilas...
(Når dette skrives er vi på utsiden av Härmanö, den øya som Gullholmen ligger på)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar