onsdag 20. juli 2011

Aalborg; regionshovedstad på Nord- Jylland


Da har vi tilbragt noen fine dager i "Vestre Bådehavn" i Aalborg. Mens vi ventet på åpning av Limfjordbroen, la vi oss til i sentrum for å lufte hund. Da vi etter å passer broene, ankom havna forsøkte vi oss på en ledig plass mellom to pæler, men båten vår var for brd for plassen. Vi havnet dermed longside utenpå to norske seilbåter, men morgenen etter fant vi oss en fin fin plass innerst i havna. Plassen hadde vann, strøm, toalett, dusj, søppelhåndtering i umiddelbar nærhet. I tillegg hadde vi gode TV og internettforhold. Vi lå rett ved en gangvei til sentrum (gangavstand inn dit) og en park. Et stort kjøpesenter lå ca 300 meter fra plassen vår.
Vi ruslet rundt i Aalborg sentrum, syklet til Aalborg Zoo og til utsiktstårnet, vi fikk oss også jogge- og hundelufteturer langs Limfjorden. Det er mye byfornying som foregår i Aalborg. De gamle industriområdene er på en tilsynelatende vellykket måte i ferd med å "gentrifiseres" til nye bolig og næringsområder.
Vi har foretatt diverse vedlikehold og reperasjoner inne i Aalborg. Bla har vi montert nytt skjøte til storseilet og ny karabinkrok til storseilskjøtet. Slik så den gamle kroken ut etter seilasen (i 15 m/sek vind) fra Sæby til Aalborg.
Nå lenser vi østover Limfjorden i 6 knop retning Hals (som ligger like ved utløpet av Limfjorden)

1 kommentar:

  1. Men Wictor da, man benytter ikke slike kroker til storseilskjøtet?
    Flott side, bra dokumentert!
    Roy

    SvarSlett