mandag 25. juli 2011

Overfart Læsö- Fiskbackskil

Vi startet fra Vesterö kl. 0700 etter at søkk våte sykler, genoatrekk, storseiltrekk, kalesje mm var blitt pakket ned. Var innom en rask siste tur på bakeriet og kjøpte kanelsnurrer og nybakt brød.
Vi avtalte med "Etienne" at vi skulle seile over sammen med dem. "Elixsir" seilte også ut samtidig med oss, men de satte kursen mot Skagen. Seilene ble satt like utenfor moloene på Vesterö. Vinden blåste til å begynne med ca 5 m/sek fra SV. Etterhvert dreide vinden mer mot S og videre SØ. Vinden lå etterhver på ca 8-11 m/sek.

Det ble noen fine seiltimer med kurs ca 30 grader nordover over Kattegat. Vi kom inn mot svenskekysten utenfor Marstrand og dreide da videre Nordover, og gikk etterhvert inn til Grundsund sør for Lysekil. Den gamle havna inne i Grundsund hadde ikke lenger gjestehavnsplaser, og vi gikk deretter videre til Fiskbakskil.
På de siste timene fra Marstrand lå vi konstant i 7-8 knop. Vi tilbakela 60,6 n/m på tilsammen 9 timer og 32 min, noe som ga en gjennomsnittshastighet på 6,4 knop!!

Inne i Fiskbaskil var det egentlig fullt, men det ble likevel funnet fine plasser til oss. Etter ankerdram og hakkebøf ble dagen avsluttet med en spasertur inne i Fiskbakskil.

Da har vi kommet oss over til Sverige. Flott og rask seilas over. Info kommer...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar