lørdag 21. juli 2012

Falkenberg- Gilleleje

21.7.12, kl. 1136:
Vi gikk fra Falkenberg kl. 0600. Det var da sol og kun 3 m.sek vind fra vest. Har nå motorseilt i 5 t 25 min og tilbakelagt 29,7 nm. Vinden er nå på mellom 4-6 m. sek fra vest. Motoren ble stanset nå, og nå seiler vi i 5,5 knop. Strømforholdene er veldig varierende og har skiftet mellom en knops medstrøm og en knops motstrøm. Når dette skrives er vi ca. 10 nm vest for Hallands Vederö og ca 18 nm nord for Gilleleje på Sjælland. Internettforbindelsen er god.
Etterhvert øke vinden på og vi fikk en flott seilas inn til Gilleleje. Vi sløret i 6-7 knop inn mot havna. For å spare tid og diesel, bestemte vi oss for å seile helt inn. Stor ble derfor overraskelsen da det innenfor moloen stod hundrevis av mennesker for å se på en ro-regatta i havnebassenget. Vi var uoppmerksomme på at vi ankom Gilleleje midt i "Gilleleje- Havnefest". Vi satte nok ny rekord i hurtighet til å ta ned seilene... Etappen ble på 48,4 nm, som vi tilbakela på 9 timer.

Vi fikk oss en flott plass i havna, og ble liggende fra 21.7 til 23.7. For å forklare litt om oppholdet, kan det nevnes at skipperen feiret ankomsten med et måltid bestående av sprøstekt rødspette, varmrøkt laks, kaldrøkt sild, frityrstekt akkar og reker, alt servert med iskold Tuborg fra grønn glassflaske og noen dråper gammeldansk...

I anledning Havnefesten, var det mye folk og røre i havneområdet. Vi fikk bla med oss tivoli på kvelden.

 


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar