lørdag 7. juli 2012

Sommerferie 2012- Etappe 1: Oslo- Strömstad

Da hele mannskapet (familien) kom hjem fra diverse leirer og hadde tatt ferie kastet vi loss fra Skøyen Båtforening i Oslo.
Før vi fikk kastet loss, så skulle vi fylle vann på tanken. Denne operasjonen endte med at tanklokket forsvant på sjøen, plopp og borte ble det.  Skipperen måtte (som alltid) ta jobben med å hoppe uti og lete. Etter flere forsøk i mudderet i Frognerkilen, var det bare å innse at tanklokket var og blir- borte. 


Neste punkt på programmet var kailibrering av vår nymonterte SPX5 autopilot. Lang historie blir her kort; -vi fikk ikke kalibrert. Ukjent årsak !
Vinden blåste veldig gunstig den første tiden med frisk bris far NØ. Senere utover natten ble vinden mer og mer ustabil, men fortsatt fra NØ. Resten av været har vært ganske mismodig, med kraftig regn fra 22.00-tiden. 

Selv om det regnet meget kraftig hele natta, ble det en fin seilas. Store deler at turen fosset vi utover Oslofjorden i 7 knop.  Vinden skiftet mye i løpet av natta.

Etter å ha tilbakelagt 77,8 nautiske mil på 15 timer og 24 minutter er vi nå ankommet norges største gjestehavn- Strømstad.

"Etienne" har også kommet hit fra "Mærrapanna" og ligger nå longside oss.
 
 Struten fyr passeres

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar