torsdag 28. mars 2013

Frognerkilen- Oscarsborg; Endelig ute av isen

De siste forberedelser før påsketuren ble unnagjort inne i havna. Det ble bunkret mat og drikke og vanntankene ble fylt opp. Påhengsmotoren startet på første drag, mens motoren i båten gjorde seg vanskelig. Vi måtte lufte dieselen før den omsider startet, og da gikk "symaskinen" som en klokke. Alt elektrisk utstyr ble slått på og testet og til vår store fornøyelse virker alt ombord.

Det var ikke mye hjelp å få fra Havnevesenet, så vi måtte gjøre jobben selv med å åpne en råk ut Frognerkilen. Sammen med skipper og mannskap fra S/Y Pingvin fikk vi lånt oss to stk hardplastjoller og utstyrt med spader fikk vi hugget opp isen rundt båtene inne i Skøyen båtforening og laget en ca 200 meter lang råk ut til åpent vann. Litt vind og strøm medvirket etterhvert til at råken ble nesten fri for isflak, og vi gled sakte ut fra Frognerkilen.


 

Utenfor Dyna fyr la vi på kalesjen og satte på AuRORa. Vi brukte 3 timer og 50 min på de 16 nm ut til Oscarsborg. Vi møtte ingen andre båter på strekningen. Vanntemperaturen holder minus 1 grad, samme som i lufta. Vi gutta satt i mørket i cocpiten og hørte på "Den hemmelighetsfulle øya" av Jules Verne. Vi ankom Oscarsborg i mørket og ble tatt imot av S/Y Pingvin.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar