onsdag 17. juli 2013

Etappe XI: Stora Marøy- Lysefjorden Marina- Stølahavn

Siden vi ble liggende en natt lengre enn planlagt på Marøy, går vi sannsynligvis direkte inn til Lysefjorden. Kursen settes til Lysefjorden Marina i utløpet av fjorden.

OPPDATERT 20.7.13:

Vi sløret først inn til Hommeråk i lett bris. Gikke igjennom sundet mellom fastlandet og Usken. Passerte bla naturhavnene ved Uskekalven og Tingholmen, og det var overraskende få båter å se. Deretter gikk vi for motor inn Høgsfjorden og inn ti lLysefjorden Marina som ligget i "krysset" mellom Lysefjorden- Høgsfjorden og Frafjord. Vi gikk inn til marinaen som også har en egen Joker-butikk.


Etter diverse innkjøp, gikk vi videre inn i Lysefjorden. Vi forsøkte å seile med genoaen, men vinden skiftet hele tiden, så etterhvert ga vi opp å bruke seil. På grunn av dårlige værmeldinger gikk vi først inn til Preikestolen for å få se hvordan den ser ut fra fjorden. Vi tittet også inn i "Fantahola".Deretter snudde vi og gikk tilbake til Stølahavn som ligger ved utløpet til Revså. Vi fortøyde i Forsand kommunes gule bøye ved restene av den gamle brygga der.


Vi fikk en fantastisk kveld med bading i fossen, grilling og spising av enda mer krabbe...

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar