onsdag 18. juni 2014

Sesongvedlikehold, Karenslyst 16.-17.juni 2014

Tok opp båten mandag morgen etter nattevakt.

I år var det ikke noe groe på båten, hverken på skroget eller propellen. Dete gjorde at vask og rengjøring gikk som en lek.

Vi kunne ikke se noen forskjell på styrbord og babord side. Vi behandlet styrbord side med Nano-polish, mens babord side fikk et strøk med Biltema sin voks. Vi gjentok dette i år. Sluttresultatet ble helt ok. Muligens er det litt blankere på styrbord side der vi bruker nano-polish.

Når det gjelder bunnstoff så bruker vi fremdels Hempels "Mille Ultimate" som nå har byttet navn til "Mille NTC". Denen gangen tynnet vi ut bunnstoffet med tynner. Blir spennende å se om det er like effektiv i uttynnet tilstand.Havnesjefen kom også innom og sveiste et av festene til badeplattformen som hadde røket

Siden det lakk litt fra lokket på vannpumpa, og at tre av messingskruene i løpet av årene er blitt byttet ut, bestemte vi oss for å skifte hele vannpumpa. Vi fikk kjøpt ny vannpumpe på LaSa. Det som skulle bli et raskt og enkelt bytte, ble til en hel formiddag med heft og plunder. Sammenkoplingene til vann inn/ut er ikke identiske på den nye pumpa, og det gjorde at vi måtte kjøpe flere andre koplinger.


Da båten be sjøsatt og motoren startet, viste det seg at den nye pumpa sugde vann som den skulle, samt at den er TETT...Propellen ble kun pusset med stålull. Sinkannoden ble som alltid skiftet til en ny.På vei tilbake til Frognerkilen, i 29 graders solskinn, fikk vi koblet til vår nye AIS mottaker, som vi også har plundret litt med i det siste. Med nye datakabler fungerte den utmerket. Veldig fint å kunne se andre båter vi nærheten (særlig når vi er ute i regn, tåke og mørke)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar