lørdag 28. mars 2015

Klargjøring til sesongen 2015:

Etter hvert som dagene blir lysere stiger lysten og grubleriene over hvilke ting som skal byttes ut og fikses til denne sesongene.

En av teaklistene i dørken hadde en sprekk og ble byttet. Først ble den gamle listen forsiktig skjært ut. Området under ble skrapet rent. Siden den hadde en ukurant størrelse, måtte jeg sage og høvle til et stykke teak. Da listen var tilpasset ble den pusset og deretter limt fast med Tec7.


Siden det er innført forbud om tømming av septik i Sverige fra 1.4.15, har vi nå bygget om septikanlegget i båten. På tømmeslangen fra septiktanken har vi koblet på et "Y-stykke" med ventil. Deretter har vi lagt en gasstett tømmeslange som går gjennom et klesskap og ut i dekket på babord side. Stussen i dekket følger ISO standard 8099, som det viste seg ble vanskelig å få tak i.Kostnaden ble ca. 1500.- kr og en god del heft & plunder og banning, og det spørs om alle båteiere gidder å gjøre denne jobben. Det blir spennende å se hvordan svenske myndigheter kommer til å håndheve forbudet om å tømme septik og videre om de kommer til å reagere på dem som ikke har bygget om septikanlegget til å kunne tømme ved hjelp av pumper på land.

Båten er gradvis blitt pakket ut og utstyret er gradvis blitt montert ved ledige stunder i mars (dem har det ikke vært mange av).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar