tirsdag 7. juli 2015

Sommertokt; Etappe V: 7. juli: Skagen- Frederikshavn

Som det ble meldt, så ble det vind på 20 m/sek på søndagen. Planen var egentlig å seile videre ned til Frederikshavn, men pga vinden ble jeg liggende en dag til i Skagen. Det er alltid mye å se på og gjøre i Skagen. Denne gang ble det besøk på Grenen, Drackhmanns grav, Fyret, skipsverftet og landing av fiskefangster mv.



Torsdag hadde vinden løyet til 12 m/sek fra SV og kursen ble satt mot Frederikshavn. Storseilet ble heist til 2 rev og Pagurus føk avgårde på bankekryss i 7 knop sørover. Utenfor Hirseholmen løyet vinden noe og genauen ble trukket helt ut. Måtte baute 4-5 ganger før seilene ble firt og motoren startet utenfor Frederikshavn Sejlklubbs marina. Etappen Skagen- Frederikshavn ble på 27,4 nm som ble seilt på 5 timer og 34 minutt.


I FSK var det heldigvis god plass. Etter at båten ble fortøyd oppdaget jeg at det har lekket inn vann i forpiggen, -sannsynligvis gjennom dekksluka. Alt av madrasser, dyner og puter er vått...og må nå tørkes.

Her blir båten liggende mens jeg må tilbake til Oslo for å jobbe noen dager

......................................................................................................................................

Det er gode båtforbindelser fra Frederikshavn til Oslo- Gøteborg. Returnerte via Gøteborg etter 4 dager. Fikk en dag i Frederikshavn, før nytt mannskap ankom.

Fikk sett "Palmestranden" og Bangsbo fort. Utførte diverse vedlikehold av båten, bla fuget dekksluka som lakk vann på bankekryssen fra Skagen, vasket båt og vasket klær mv.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar