søndag 19. juli 2015

Sommertokt; Etappe VIII: 19. juli 2015: Grenå- Øer

Startet kl. 0700 i Grenå sammen med mange andre seilere, hvor de aller fleste satte kursen nordover i vinden fra S-SV. Silene ble satt like utenfor moloen og kursen ble satt mot SØ, retning Samsø. Planen var å ta noe lange slag, men pga grov sjø lengre ute (det blåste 9 m/sek)tok vi et slag innover igjen og motorseilte deretter videre nedover.

Fant inngangen til Øer ved Ebeltoft fyr, og gikk for motor inn den trange leden. Da vi nærmet oss slusa, gikk sluseporten opp og vi kunne gå rett inn i slusa. Bak oss kom en tysk seilbåt og sammen ble vi heist op de 1,6 meterne inn i Øer. Distansen ble 25 nm.
Øer er et rart, men veldig koselig og rolig, sted som ble gravd ut på 1980-tallet, - det er en stor ferieby omkranset av kunstige saltvannskanaler. Det var meget god plass, selv om vi er midt i høysesongen. Vi fikk lagt oss til og tatt en lunsj med "deller".

Deretter tok vi frem syklene våre (og leide en sykkel) og syklet de ca 6 km inn til Ebeltoft for litt sightseeing og shopping. En veldig fin by.

Underveis begynte det å regne og vi ble våte og kalde på turen tilbake. Dette løste vi enkelt ved å ta en tur i svømmehallen og badstu på Øer. Etter litt trening og opptining ble det god grillmiddag og "Terminator" på TV i båten.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar