fredag 30. juli 2010

Sæby: -en perle på "Guldkysten"




Vi hadde to fine drømme dager i Sæby. Vi skjønner godt at området kalles for ”Guldkysten” og landet kalles ”Solens land” !

Siden vi ankom relativt tidlig, fikk vi en fin plass på en av gjestebryggene, med både strøm og vann like ved. Dagene ble fylt opp med morgenjogg, morgenbad, ferske rundstykker og morgenkager. Badeturer på stranda hvor vi plukket mange skjell, og spaserturer innover Sæby.

Vi fikk med oss to flaggfiringsseremonier i gjestehavna, hvor en trompetist blåste fanfare når flagget ble firt, spilte noen utvalgte låter og avsluttet med ”Der er et deiligt land”.

Men alt har en ende. Når man er på båttur blir værmeldinger en sentral del av hverdagen. Etter omhyggelige studier av værvarslene til både norsk, svens og dansk værmelding, ble det klart at enten måtte vi flytte på oss tidlig torsdag morgen, ellers så måtte vi bli liggende i Sæby i flere dager. Tidlig torsdag morgen, la vi derfor ut fra Sæby og satte seil for Vesterø på Læsø. Vi lenset over i til å begynne med 3 m/sek fra SV. Etter som vi nærmet oss Vesterø økte vinden og da vi nærmet oss innseilingen til Vesterø var vindstyrken økt til 10 m/sek. Mens vi gikk for motor inn moloen til Vesterø, begynte regnværet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar