fredag 20. juli 2012

Nytt besetningemedlem; AuRORa

Aldri så galt at det ikke er godt for noe !

Da vi skulle gå fra Varberg, fikk "Etienne" problemer med motoren, noe som medførte at vi ble liggende en noen timer ved Getteröen like ved Varberg. Mens "Etienne" jobbet med motoren, forsøkte vi nok en gang med en kalibrering av autopiloten i havnebassenget like utenfor. Etter mye grubling, ringte vi til "Seatronic" i Moss hvor vi kjøpte vår SPX5 med ST6002 betjeningpanel. Etter tre samtaler og mye prøving og feiling, ble vi oppringt av en tekniker fra Raymarine som anbefalte oss å forsøke en annen plassering av fluxgate kompasset. Kompasset ble deretter flyttet til en annen plassering og kalibreringen gikk da i orden, og autopiloten ble vekket til liv.

Siden dette hjelpemiddelet får den viktige jobben å styre båten, og at vi er avhengige av å kunne stole på den måtte vi gi den et navn. Siden det kun er en kvinne ombord, bestemte vi at autopiloten naturlig nok måtte bli en kvinne. Hun fikk dermed enstemmig navnet "AuRORa"

Vi tror hun likte navnet, for på den første seilasen jobbet hun godt og holdt oss på stø kurs. La oss håpe at vi kan stole på henne !

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar