lørdag 7. august 2010

Brattestø- Bjørnehuebukta; Nattseilas






Vi tok farvel med venner på Hvaler, familie og bikkje og la ut fra Brattestø i 6-7 m/sek fa SØ. Utenfor Akerøya ble seilene heist og vi lenset fint avgårde i 6 knop. Vi holdt oss midtfjords og seile nok en gang med spridde seil. Da vi nærmet oss Jeløya/ Gullholmen måtte vi jibbe for å holde kursen langt nok mot vest. Etter Gullholmen jibbet vi på ny. Da vi nærmet oss Filtvedt fyr dreide vinden fra SØ til SV. Etter kort tid døde vinden hen, og motoren ble startet.
Vi hade da seilt 33 nm på 7 timer. Vi fortsatte for motor inn mot indre Oslofjord. Vi gikk først til Sandspollen, men da det åpenbart lå mange båter på svai der inne samtidig som det var veldig mørkt, fortsatte vi til Bjørnehuebukta på Håøya hvor vi la oss på svai resten av natta. Vi hadde da brukt 9 timer og 42 min på tilsammen 46,2 nm.

Vi merker at det går mot høst. Natten var veldig mørk og lufta var veldig fuktig. Vi måtte for første gang siden påsken kle oss med ullundertøy for å holde varmen. Vi møtte kun 3 andre seilere som var på vei utover fjorden på vår vei innover.

På formiddagen ble det frokost med egg og bacon, samt morgenbad før vi heiste dreggen og satte kursen innover mot Skøyen båtforening. Vi regner med å være inne i Oslo i 1400-tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar