torsdag 14. juli 2011

Flott overfart fra Risør til Skagen

Etter å ha trukket krabbegarnet utenfor Risør, gjord vi båten klar og satte kursen mot øst, sør-øst. Til å begynne med var det kun 2-3 m/sek vind fra sør vest, noe som gjorde at vi de første timene motorseilte. Etter noen timer økte vinden og vi kunne gå utelukkende for motor.
Ca. 20 NM utenfor Risør så vi to flokker med hval som gikk forbi båten. De nærmeste var kun 20-30 meter fra båten. En kjempefin opplevelse.
Vi fikk en kjempefin formiddag, dag, ettermiddag, kveld og litt av natta. For å få tiden til å gå ble det dorging (i 5 knops fart, vi fikk opp 2 makreller og 2 horngjell, men hadde på mange andre som vi mistet) og arbeid med våre nye vindtrekk. Internet-forbindelsen til ICE holdt over 20 NM fra land. Forbindelsen til NRK P1 forsvant etter ca 40 NM. Vi hadde god forbindelse via VHFen hele tiden og hørte godt både Stocholm radio, Lyngby radio og Tjøme radio (som vi kallte opp for radiosjekk og som responderte at vi var "sterke og klare" og ønsket oss en god overfart).
Da vi så "Grenen" gikk solen ned og vi fikk en fin solnedgang og måneoppgang. De siste timene rundt Grenen gikk sakte og etter å ha bautet startet vi opp motoren igjen og gikk for motor inn til Skagen havn. inne i havna ble en lettmatros samt skipshund umiddelbart satt i land på Fiskerbrygga. Selv om det egentlig var mye båter inne i gjestehavna, fant vi en ledig plass vi fikk fortøyd på. Deretter gikk vi i samlet flokk i land til gatekjøkkenet og kjøpte oss deilig dansk nattmat.

Vi brukte til sammen 16 timer og 13 min på overfarten som var 83,5 NM. Det er deilig å være tilbake i Danmark.... (Foto kommer når vi får bedre internettforbindelse...)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar