torsdag 2. august 2012

Hals- Sæby

Vi la ut fra Hals i 9 m.sek vind fra SØ. Med motvind og motstrøm ut løpet gikk vi ikke raskere enn 1-2 knop og vi brukte 1 time på å komme oss ut leia forbi "Nordmannsgrunnen" før vi omsider kunne vende 90 grader mot babord og stanse motoren. Vinden var sterk og var oppe i 13 m.sek. Vi hadde en kjemperask seilas og var oppe i 10,4 knop på det raskeste.
 

 



Turen til Sæby tok 4 timer og 45 minutter og ble på 27,9 nm.

Siste del av seilasen inn til Sæby hadde vi platt lens med spridde seil. Vi seilte helt inn til ytre havn. Stor ble overraskelsen da vi kom inn i ytre havn; ytre havn eksisterer ikke lengre. Det er nå laget en "ny" gjestehavn i det som tidligere var ytre havn. Vi fikk likevel ned storseilet i rekordhastighet. "Etienne" gikk inn i havna like før oss, og vi fant plasser til begge båtene på den siden av havna som vender inn mot "byen".



Etter å ha hilset på "Fruen mot havet", sjekket de nye bryggene, gått en tur og spist fiskefrikadeller, ble det kaffe og kake ombord i "Etienne". Deretter gikk vi i samlet flokk til "Jensens fiskerestaurant" hvor det ble servert en fantastisk buffet med fiskemat.


Alltid en særegen stemning i Sæby når trompetisten kl. 2100 hilser Dannebrogen når den fires
Månen kom opp over Sæbys strender




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar