tirsdag 28. juli 2015

Sommertokt; Etappe XIV: 27-28.. juli 2015: Nyborg- Sæby

Vi ble liggende nok en gang å "vente på været". Etter noen timer var det "nok er nok", vi fikk fylt opp dieseltanken og stampet ut mot vinden som kom fra SØ med en styrke på 10 m/sek. Etter å ha rundet Vesterrenden dreide vi mot nord og gikk lens under Storebæltbrua. Med spridde seil fikk vi en stor hastighet ut Storebælt.

Brukte "Marine Europa" AIS mottaker aktivt
Flere kraftige regnbyger, vindt og lav temperatur gjorde at vi la en presenning foran cocpiten, dette gjorde natta lun og levelig
 Planen var nattseilas opp til Grenå. Da vi lå an til å ankomme Grenå kl 0300 på natta, la vi om kursen og fortsatte mot Sæby. Vinden løyet noen timer og motoren måtte startes, før vinden kom tilbake, denne gang fra NØ.

Denne etappen ble ny rekord i både tid og lengde: 135 nautiske mil som vi tilbakela på 23 timer og 54 minutter. Det ble ekstra godt å komme inn til Sæby, finne en bra plass og ta en ankerdram.
På slutten av seilasen brakk festet til bomopphalet. Vi foretok en midlertidig reperasjon

Etter å ha fortøyd fikk vi bestilt bord til buffeten "Jacobs fiskerestaurant". Her har vi vært flere ganger tidligere og dette er et meget bra sted. Stedet skuffet ikke denne gangen heller, og vi nøt et meget bra måltid.


Vi fikk vasket en ladning med klær i Sæby. Her er det god vaskemuligheter. Havneavgiften er kr 190, men det er inkludert internett og dusj. Vaskemaskin koster 30+30 kr.
 Turen så langt i dansk farvann.
Rød farge er seiling, rød farge er motorgang/motorseiling.

Vi setter straks kursen østover over Kattegat til svensk farvann...
Tak for nu Danmark !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar