søndag 20. juli 2014

17.-19. juli 2014: Anholt

HELT FANTASTISKE DAGER UTE PÅ ANHOLT

Lite vindt, sol og temperaturer opp mot 31 grader gjorde våre 3 dager på Anholdt til noen minnerike dager.

Det ble joggeturer, spaserturer, badeturer og ikke minst skalldyrsbuffet på en av restaurantene i havna, samt kjøp av jomfruhummer direkte fra fiskerne tidlig om morgenen i havna.

Det er egentlig mye å si om Anholt, men vi nøyer oss bare med litt her nå.Vannet er krystallklart og det gir en karibisk følelse å bade og snorkle langs strendene som dekker hele øya.


Dersom du vil kjøpe jomfruhummer eller fisk og fiskerne på kaia, må du møte opp før kl. 0600 om morgenen. (I 0700-tiden er de utsolgt) Det anbefales å kjøpe MYE jomfruhummer. Prisen er kun 40 kr kg.
Vi anbefaler også å ligge i den ytterste havna dersom det er rolige vindforhold. Mange er nærmest livredde for å ligge ute og presser seg sammen i den indre havna. Det var mye ståk og bråk og dregger og tau i alle retninger med mye tulliball. Ligger du til moloen i ytre havna har du direkte tilgang til land, fred og ro og slipper folk og fe som tråkker over båten til alle døgnets tider. Det er forøvrig halv pris for å ligge i det ytterste havnebassenget.

Det er tydelig at dansker og tyskere ikke er vant med å ligge fortøyd med hekkanker. Selv store og godt utstyrte båter mangler ankervinsj bak samt at de har underdimensjonerte dregger. En tysker som lå ute med oss fikk en danske sin dreggtau i propellen. Alle bare sto og så på mens jeg hoppet uti, forhalte dansken og tyskenren, dykket ned å løsnet dreggtauet fra tyskenren og fikk ham trygt ut fra havna. Fikk en flaske rødvin i takk fra tyskeren. Dansken innrømmet at han ikke hadde brukt dreggen på 6 år...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar