søndag 20. juli 2014

17. juli 2014: Bua- Anholt

Kl. 0600 sa vi farveld og takk for selskapet til "Etienne" satte seil i rotet og råtten sjø og satte kursen mot SV. Vi seilte i 3 timer og 30 min før vinden døde ut (som meldt på værmeldingen). Deretter gikk vi for motor, styrt av AuRORa mot vest. Da ungene våknet, stekte vi egg&bacon på grillen bak på båten. Vi dorget underveis og fikk noen fine makreller som også gikk på grillen.

Vi gikk på nordsiden av Anholt og det var stor spenning da vi gikk gjennom krystallklart vann på kun 3 meters dybde.

Overfarten tok 10 timer og 26 minutter, distansen ble 40 NM.

Vi gikk en runde i innerste havna, men det var smekk fullt der inne. -Ikke bare fullt, men også tilnærmet idiotiske fortøyninger på kryss og tvers. Gjestehavna har en "Hanvenkaptein" som lå ute i lettbåt og kommanderte folk. Han var behjelpelig ovenfor danskene, men til oss nordmenn sa han bare at "jer nordmænd kan legge dere til moloen med baugen inn og anker i hækken, jer nordmænn er jo flinke til det". Som sagt som gjort, så la vi ut dreggen i den ytterste havna. (Det var jo meldt svært lite vind i flere dager, så dette ville sannsynligvis gå bra)

Etter å ha fortøyd, ble det å løpe i land med "Bruno" og vi mennesker fikk oss hver vår "God Gammeldags" dvs is med syltetøy og guf... Jess...endelig tilbake i Danmark...

(Foto kommer)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar