søndag 20. juli 2014

19.-20 juli 2014: Anholt- Gilleleje

For å utnytte tiden og vinden mest mulig, ble vi på Anholdt nesten hele dagen. På kvelden heiste vi opp både anker og seil inne i havna og gled stille ut i 4 knops fart.

Vi fikk en utrolig behagelig seilas videre mot SØ i 5 m/sek vind fra Ø. AuRORa styrte og vi hadde oss et herremåltid av egenkokte jomfruhummer, vin og svele bakt på "Fjord1" sin oppskrift med smørkrem. Vi byttet på å ha rorvakt og fikk en behagelig, fin og rask overfart ned til Gilleleje.

Vi har ligget uten landstrøm i nesten 3 døgn og selv etter en hel natt med autopilot og lanterner, så var batterispenningen fremdeles på 12,7 volt. Det ser ut som om vårt nye solcellepanel virkelig kommer til sin rett nå.
Vi ankom Gilleleje kl. 0300 om natta. For ikke å vekke noen eller havne ytterst i en rekke som skal ut tidlig, kastet vi ankeret utenfor stranda og la oss på svai noen timer. Vi lå i 3 timer før vi tok et morgenbad i krystallklart vann og gikk inn til havna. Vi kom inn samtidig som mange andre gikk ut, og fikk oss en super plass mellom to pæler.
Her ble det hundeluftig, båtvask, mer bading og innkjøp av flere "deller" og rødspætte, kaker og brød. Vi lurte egentlig på å gå videre retning København, men siden vi ligger så bra nå (rett ved badestranda, har strøm og vann og brygge osv...) så blir vi her til mandag morgen.
Det er deijlig å være norsk i danmark

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar