tirsdag 29. juli 2014

29. juli 2014: Damp (Tyskland) - Alssund (Danmark)

Fra Damp til SBF er det 317 nautiske mil i luftlinje, noe som betyr at vi fra og med nå er avhengige av sønnavind for å komme oss hjem igjen før ferien er slutt....

I Damp foretok vi en ny runde med tulle-innkjøp. (Det er så mye spennende og rart i butikkene...)

Videre gikk skipperen opp i masta og festet seilbeskytterne til salingshornene som vi kjøpe i Vordingborg og radar-refektoren vi kjøpte i Gillileje. (Har ikke hatt tid og anledning før nå...)


Deretter kastet vi loss og startet på en skarp kryss i vind fra SV på en styrke av 7 m/sek. Vi holdt stø kurs utover Kieler-bucht retning Langeland, før vi etter ca 1 time bautet og satte kursen vestover mot Kleiner-belt mellom Danmark og Tyskland. Etter noen timer døde vinden helt ut og vi måtte starte motoren igjen.

Vi gikk inn til Sønderborg på Als og kom inn rett til bruåpning. Vi kunne dessverre ikke koste på oss et opphold i Sønderborg, men gikk videre nordover. Planen var å gå til en liten bukt som hter Dyvig og legge ossp å svai, men når vi nærmet oss, så vi AIS-mottakeren at det lå tett med båter der inne. Vi stanset derfor rett før Augustenborg fjord, slapp ankeret og la oss på svai på et kjempefint sted.

Vi fikk en fin kveld og natt på svai, med grilling og bading.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar