søndag 24. juli 2011

Hals- Læsö

Vi stod opp kl. 0500, og gikk en lang tur med Bruno før vi satte seil kl. 0545. Så tidlig på morgenen var det mange andre som var i ferd med å gjøre seg klar for avgang. Vinden stod fra NØ, og vi satte seilene allerede før "nordmanns hage". En lang stund seilte vi i 6,5-7 knops fart, men ut på formiddagen sank vinden og dreide mer mot nord.
For å komme oss i riktig retning mot Vesterö, måtte vi starte motoren og gå for motor i ca 2 timer. Når vi dreide østover inn mot Læsö fikk vi god vind igjen og seilte helt inn.

På moloen stod besetnignen fra "Etienne" og tok imot oss. det var fullt i havna, og vi skulle til å lege oss utenpå en av de ytterste båtene for å ligge å vente på en ledig plass, da havnefogden vinket oss inn helt innest i fiskerhavna. Vi ble liggende longside utenpå en flybridgebåt. Før vi visste ordet av det lå det 3 seilbåter utenpå oss igjen og 3 andre utenfor det igjen som stengte av havna. Med andre ord, så ble vi liggende der vi lå...
Etter to dager ble det bevegelse i havna, og vi fikk flyttet oss til samme brygga vi lå på i fjor. Der lå det to andre båter fra SBF, samt en annen nordmann som lå på samme plass i fjor. I havna møtte vi også på mannskapene fra to av båtene som seilte ARC 2009, bla "Lina IV" (Som ønsket å hilse til Wilhelm på "S/Y Katrina"...
Det har vært mye "sosialt" her ute. Bla så har det vært bryggefest fra 1000 til 0200 på natta, men 4 scener med live musikk, turn oppvisninger etc. Vi hadde planer om å seile herifra søndag, men siden vi trives så godt her ,blir vi liggende til mandag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar