søndag 31. juli 2011

Lygnholmen- Nord-Koster


Etter flere morgenbad, fisking, frokost, lunch og soling på svaberget, var det "dags at åka". Vi hadde 25 grader i luften og 18 grader i vannet på holmen. Vinden var ca 5 m/sek fra NV. Vi gikk derfor for motor ut fra skjærgården, etter 3,5 nm heiste vi seilene.
Vinden kom fremdeles fra NV, med en styrke på 8-9 m/sek, slik at vi måtte krysse oppover Kosterfjorden, hvor det som alltid var motstrøm. I dette området gikk vi også i "kø" nordover. Vi var omtrent de eneste som seilte, de andre gikk for motor. Etter å ha krysset oss opp til Ekenäs, løyet vinden så mye at vi tok ned seilene og gikk siste stykket inn til Nord-Koster for motor.

Vi kastet anker og la oss på svai i sundet. Vi satte også på "dødmannen" slik at vi skulle være sikre på ikke å drive av. For å være helt sikker, dykket jeg ned (sommerens rekord i fridykking) til dreggen og dyttet den ordentlig ned i mudderet.
Deretter ble det spising av reker i cocpit. Varmen var da hele 27 grader. Vannet holdt 19 grader. Senere på ettermiddagen tok vi "dingyen" i land og gikk til "âffaren" og fikk oss ferske norske aviser og hver vår is, før vi gikk tur på øya. Vi fant en "cache" på toppen av øya ved fyret. "Bruno" fikk ferten av "noe", som viste seg å være en nyskjerrig rev, som fulgte med på oss fra skogkanten.
Underveis hit, sjekket ungene radio- og TV-forholdene. Med en gang vi kom til Kosterfjorden fikk vi inn norsk P4, og alle norske og svenske TV-kanaler. Her vi ligger på svai nå, har vi også norsk mobilnett og gode internettforbindelser.
I dag må vi gå videre nordover, selv om vi ikke har lyst. Det er ikke meldt om noe vind, så vi må gå for motor til Vallø hvor vi skal sette av Bruno og deler av mannskapet som må på jobb i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar